Baltasar Espinosa utolsó üdülése és üdvözülése

Esemény időpontja: 
2014. október 27. (hétfő) 19:00 - 20:00
Helyszín: 
Víg Kamaraszínház

A szombathelyi Mesebolt Bábszínház vendégjátéka

Dél-Amerikában vagyunk, a huszadik század első felében. Március utolsó napjaiban játszódik történetünk, amikor a hőség olyannyira fullasztó, hogy még az éjszakák sem hoznak enyhülést, s egy jószívű, egyszerű Buenos Aires-i orvostanhallgató, akit Baltasarnak neveznek, akarata ellenére az isteni áhítat prófétája lesz.
Baltasar, unokatestvére Dániel meghívására elmegy annak birtokára, ahol megismerkedik a kúriát gondozó családdal. Hirtelen özönvízszerűen elkezd ömleni az eső és éjszakánként, mennydörgés közepette felolvas a családnak a bibliából. Ámde bibliát felolvasni és értelmezni két különböző dolog. A vidéki földműves embereket, akik rég elvesztették hitüket, az elfeledett tájon a prédikációk ámulatba ejtik és babonás hiszékenységük Baltasar sorsát véresen megpecsételi.
Közben Dániel a városban élvezi életét, megrendeznek egy karnevált, a vidéki haciendán megdöglik egynéhány állat és valaki, aki kirándulni indult, eléri a mennyek országát. Mindezt csak akkor, ha az Isten eléggé kegyelmes lesz…

Ondrej Spišak Alternatív- és bábszínház szakon végzett Prágában 1986-ban. Szakmai karrierje során számos szlovák színházban (Nyitrán, Pozsonyban és Nagyszombaton) dolgozott már, de rendszeresen vállal munkát Csehországban és Lengyelországban is. 1990-ben megalapította a mai napig működő Teatro Tatro Színházat, amely rendezők, díszlettervezők, színészek, valamint feleségeik és gyerekeik szabad társulása. Jelenleg a nyitrai régi színház igazgatója.

Az előadás hossza 60 perc, szünet nélkül.

 

A megjelenésért 1 szakkoli pont jár!
 

Pontszám: 
1