Galiba az Aranybikában

Esemény időpontja: 
2015. május 29. (péntek) 19:00 - 21:30
Helyszín: 
Víg Kamaraszínház

„…Tessék nekem elhinni, ha nem látom, el sem hiszem, hogy ilyen megtörténhet, pedig minden, amit elmondok a tiszta szín igazság! Mindez azon a bizonyos napon történt, amikor a méltóságos Miskolczy Lajos főispán urat, a tekintetes Magisztrátus tagjai be tetszettek iktatni. A méltóságos úr lett a főispán, mi meg a nép ebben az új Hajdú vármegyében, ami eddig nem is volt… de most lett…”

A XIX. századi Debrecenbe kalauzolja a nézőket a Hajdú Táncegyüttes Galiba az Aranybikában című táncműsora. A „galibát”, az Aranybikában rendezett tőzsérbál illetve a városi vezetők, Hajdú vármegye beiktatása alkalmából – ugyanezen helyszínen – tervezett pohárköszöntőjének egybeesése okozza. Kálmán, a főpincér utolsó leheletéig küzd, hogy az intézmény felett gyülekező sötét fellegeket megszelídítse, ám emberfeletti igyekvésének ellenére váratlan fordulatot vesznek az események…

A Hajdú Táncegyüttes már a kezdetektől fogva igyekezett létrehozni olyan alkotásokat, melyek az autentikus, tiszta forrásból merítkeznek, művészi kifejezőerővel bírnak, és a tánc egyetemességén keresztül hatnak az emberre.
A Csokonai Színházzal együttműködve Kodály Zoltán Háry János című daljátékának, Weöres Sándor a Holdbeli csónakos című mesejátékának, idén a Tűzrőlpattant Tündérország családi musical tánckaraként, valamint önálló színházi táncjátékokkal már-már nélkülözhetetlen színfoltjai a színház repertoárjának.
Az együttes az új évadban is ezt a vonulatot követi a debreceniek által méltatlanul már-már elfeledett történelmi szereplőket megidézve, tipikusan helyi miliőt teremtve a színpadon.

Pontszám: 
1