Regisztrációs segédlet

Az elkövetkező sorokban a honlapunkon történő regisztráció menetét, majd ezt követően a felhasználói felületeteket mutatom be. A honlap alapvető feladata, hogy a szakkollégiumi tagságotok minőségét és a pontokat élőben nyilvántartsuk. Emellett itt lehet jelentkezni programjainkra is.

 

Frissítés (2013.10.16.)

Többen jeleztétek, hogy a regisztrációt megerősítő linket tartalmazó e-mail (regisztráció 2. pont) nem érkezett meg a postafiókotokba. Ezt a biztonsági lépcsőt emiatt jelenleg ideiglenesen kiiktattuk. A regisztráció során ezért most tudtok magatoknak jelszót választani, és amint jóváhagyja a vezetőség  a regisztrációt (általában 1-2 napon belül), a jelszavatokkal be is tudtok lépni. 

A jóváhagyásról továbbra is kiküldi a rendszer az e-mailt, de könnyen lehet, hogy azonnal a spam mappába kerül, vagy már hamarabb fennakad. Emiatt arra kérünk titeket, hogy ha úgy tűnik nem kapjátok meg a szakkolis leveleket, először keressétek a postafiókotok spam mappájában.

 

Aki még régebben regisztrált, és még nem tudott jelszót adni magának, annak fogadóórában be tudjuk állítani.

 

Regiszráció

1. Először is a bal oldali sávban, a bejelentkezési felület alatt meg kell keresni az "Szakkollégiumi regisztráció" menüpontot. Ezt követően az itt található adatokat értelemszerűen ki kell tölteni. A csoporthoz értelemszerűen azt kell beírni, hogy hanyas csoportba jártok (pl. 8.). A körlevelek engedélyezése erősen ajánlott az egyszerűbb kapcsoalttártás miatt. Az egyéb részbe be lehet írni a nyelvtudást, illetve, hogy melyik intézetnél folytattok TDK tevékenységet.

2. Ezután kaptok a megadott email-címetekre egy megerősítő email-t, amire nem kell válaszolnotok, a Szakkollégium vezetősége hamarosan visszajelez a regisztráció sikerességéről. Amint a vezetőség visszajelez, kaptok egy újabb emailt, ami a honlapra egyszeri belépést biztosít. A linkre rákattintva bejuttok a felületetekre, ahol saját jelszavat kell beállítanotok. 

3. Ezen lépések után a státuszotok "Regisztrált, de meg nem erősített felhasználó". Ebből úgy lehet "Regisztrált felhasználó"(=aktív tag), ha befizetitek a félévi tagsági díjat fogadóóráinkban, amelynek helyszíne a Sántha Kálmán Szakkollégium irodája  a Markusovszky III. kollégium földszintjén, illetve időpontja minden szerdán 16-18 óra.

4. Az aktív tagjaink pontjait élőben követhetitek (ld. később), majd a félév végén a rendszer összesíti a pontokat. Ezt követően "Passzív felhasználó" státuszba kerültök. Ezt visszaalakítjuk aktív felhasználóvá a következő félévi regisztrációs díj befizetése után. 

 

Programok, Jelentkezés, Pontok

A "Saját adatok" menüpontban megtekinthetitek adataitokat, valamint szükség esetén frissíthetitek is azokat. A szakkollégium munkájának megkönnyítése érdekében kérjük, hogy ugyanitt add meg tudományos eredményeidet.

Az adatlapon túl két fontos fül szerepel: "Pontok" és a "Feliratkozások". 

Pontok: Táblázatszerűen megjeleníti, hogy mikor, milyen tevékenységért hány pontot kapsz/kaptál. Ugyanez a menüpont érhető el, ha a "Saját adatok" melletti "Pontjaim" fülre kattintotok. A pontoknak van állapota, vagyis ha a részvétel után a pontot megítéljük, megjelenik, hogy "Könyvelve", és hozzáadódik az összes pontjaitokhoz. Az összes pontotokat a "Total points" alatt láthatjátok összesítve.  

Feliratkozások: Ez alatt a menüpont alatt láthatjátok az összes olyan programot, amire éppen aktuálisan regisztráltatok ("Current"), illetve az összes elérhető programot ("Available"). Itt is regisztrálhattok a programokra, ha rákattintotak a program címére, majd a lap alján a "Feliratkozás" menüpontnál jelentkeztek. Emelett a különböző médiumokban közzétett linkek közvetlenül a programokra való jelentkezés felületéhez vezetnek. Amennyiben mégsem szeretnétek részt venni egy adott programon, a "Felirakozás törlése" feliratra kattintva tehetitek meg. (Ezt újfent meg kell erősítenetek a következő ablakon). 

Figyelem: csak olyan programon való részvételért kaphattok pontot, melyre (legalább utólag) felirakoztatok.

 

Amennyiben nem sikerül regisztrálni, illetve bármilyen problémát észleltek, természetesen fogadóóráinkban, illetve a santhaszakkoli@gmail.com alatt szívesen válaszolunk.