V. Szakkollégiumi Tudományos Kerekasztal

Esemény időpontja: 
2014. december 2. (kedd) 16:30 - 19:00
Helyszín: 
Patológiai Intézet előadóterme

Kedves Szakkollégisták!

Immáron ötödik alkalommal szervezünk Szakkollégiumi Kerekasztalt, ahol kutatásban részt vevő hallgatók mutatják be tudományos teljesítményeiket. Az esemény december 2n, kedden lesz  16:30-tól, a helyszín pedig a Patológiai Intézet előadóterme.

A rendezvény absztraktközete itt elérhető: [link]

Várunk minden szakkollégistát, aki érdeklődik a hallgatók által végzett kutatás iránt, illetve azokat is, akik szeretnék előadni egy kerekasztal-beszélgetés hangulatában az eddigi tudományos munkáját. 
Ez a program egy igen különleges előadási lehetőséget biztosít
 diákkörösöknek, DETEP tagoknak, hiszen a programon részt vevők olyan munkát is bemutathatnak amely még nincs klasszikus értelemben készen. Itt akár a kutatási hipotézis eredetére, illetve a mögötte álló irodalomra, vagy akár a kísérleti módszertanra is lehet fókuszálni az előadás során (lásd: "Jelentkezés előadóként" résznél).
A programon 
közönségként jelen levő hallgatókat egy szakkollégiumi ponttal jutalmazzuk, akik előadnak, azok kettő pontot kapnak, így kiváló alkalom szakkollégiumi pontok és ezen felül még DETEP pontok (feltételeket lásd lentebb) gyűjtésére is.

Jelentkezés nem előadó résztvevőként:

A jelentkezéseket várjuk honlapunkon, ahogy már megszokhattátok, emellett nyugodtan reklámozzátok csoporttársaitoknak. A helyszínnel és programmal kapcsolatos fejleményekkel majd időben jelentkezünk. Várunk szeretettel minden kedves érdeklődőt! 

Jelentkezés előadóként:

A honlapon történő jelentkezés mellett mindenképp jelentkezzenek a skill.santhaszakkoli@gmail.com email-címen NOVEMBER 25-én éjfélig, ahol leírják intézetük/klinikájuk és témavezetőjük neveit, illetve előadásuk címeit. 
A jelentkezésről szóló e-mailhez ezen túl egy legfeljebb 2200 karakteres összefoglalót is kell az előadásról csatolni ".doc" formátumban. A 2200 karakterbe nem számít bele a cím, a szerzők felsorolása és a hivatkozás a pályázati forrásra. Akik az Irodalmi áttekintés vagy Anyag- és módszertan szekcióba nevezik előadásukat, azoknak természetesen eredményekről és következtetésekről nem kell az absztraktban írni. 

További információk:

Minden típusú előadásra a 10 perces előadás + 5 perces vita vonatkozik, természetesen PowerPoint típusú (".ppt" vagy ".pttx" formátumú) előadásokat várunk.


Most is kérünk minden előadót, hogy adja át témavezetőinek szíves meghívásunkat a Kerekasztalra, hogy jelenlétükkel növeljék az alkalom színvonalát. 


A Kerekasztal célja megvitatni és új ötletekkel gazdagítva előbbre vinni a hallgatók kutatását, a kutatás jelenkori állásától függően, emellett pedig a hallgatóság ismereteit bővíteni.

Az előadásokat három szekcióba lehet nevezni: 

1. Szekció: Irodalmi áttekintés: A kutatás, vagy pályamunka viszonylag kezdeti stádiumában levő hallgatók bemutatják a kutatásukhoz kapcsolódó irodalom minél körültekintőbb összefoglalását. Az előadás végén 1-2 diában bemutatják, hogy a bemutatott dolgok alapján mi a célja kutatásuknak. Emellett esetleg röviden bemutathatják, milyen anyagok és eszközök merülnek fel a vizsgált kérdések vizsgálatára. (Ez nagyon hasznos lesz számotokra későbbi pályamunkához is)

2. Szekció: Anyag-és módszertan: Ez a szekció azoknak a hallgatóknak jó, akik már elkezdték gyakorlatban is a kutatásukat, folynak a vizsgálatok, de még nem gyűlt össze elegendő adat nagyobb konklúziók levonására. Itt kérjük az előadás legelején 1-2 diában összefoglalni a téma elméleti alapjait, illetve kutatásuk céljait, majd az előadás legnagyobb részében be kell mutatni a felmerülő kutatási anyagokat és módszereket, végül 1-2 diában esetlegesen már körvonalazódó eredményeket is.

3. Szekció: Eredmények: Ez azoknak a hallgatóknak ajánlott, akik adott kutatási ciklusukat/munkájkat már többé/kevésbé befejezték. Az előadás legelején pár diában kérjük összefoglalni a téma elméletét és anyag-módszertanát röviden, hogy az előadás többi részében rá lehessen térni az eredményekre, a konklúziókra, illetve, hogy azok mennyire vannak összhangban a témával kapcsolatos irodalommal. Az előadás végén kérjük összefoglalni a fennmaradó kérdéseket, illetve a kutatás lehetséges további irányait, lehetőségeit. 

Mivel minden előadót oklevéllel jutalmazunk, és nem rangsorolunk, nem kell izgulnotok különösebb versenyhelyzet miatt.
Ennek ellenére elvárjuk, hogy egyetemünkhöz és a szakkollégiumhoz méltón minél jobban felkészüljetek. Az előadásaitokat, vagy azok jegyzetváltozatát .pdf formátumban elkérjük majd dokumentáció céljából.
Azok a hallgatók, akik a TDK munkájukat mutatják be, és előadtak az utóbbi helyi TDK konferencián, kérjük, hogy változtassanak előadásaikon, próbálják más aspektusból bemutatni munkájukat, vagy egy olyan részletre is térjenek ki (pl. többet foglalkozzanak a módszertannal), amely az addigi előadásukban nem szerepelt, esetleg új eredményt adjanak hozzá az előadásukhoz. Az itt bemutatott előadás és a helyi TDK konferencián bemutatott előadás nem lehet azonos. DETEP pont -a jelenlegi DETEP szabályzat szerint 2 pont- csak akkor szerezhető az előadásért, ha a fentiek teljesülnek!

Jó készülődést kívánunk minden előadónak!

 

Pontszám: 
1